Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΚΥΡΙΛΩΦ του 21ου αιώνα

Στην εποχή ετούτη, που ντύνονται στα πορφυρά και φέρουν το κύρος
τα ρήγματα, τα κενά, οι σιωπές, οι ανακολουθίες και οι ασάφειεςτο ανάμεσα και οι
γκρίζες ζώνες, εποχή γεννημένη από το τάνυσμα της επιτάχυνσης στου όψιμου ξυπνήματος την άγρια επιστράτευση, όπου η σχάση των παλαιών δεσμών που κρατούσαν τα κοινά νοήματα σε ασφαλείς ρόλους έχει ελευθερώσει δύναμη ικανή να αφανίσει ό, τι ακόμα κρατά τον έναν στον άλλο σχετικά αναγνωρίσιμο, όπου οι τόποι ραγδαία απορροφώνται μόνο για να εμφανιστούν ξανά σε άλλα, νοητά σημεία

Στις μέρες αυτές
Μην σας κάνει έκπληξη που μπορεί να βρείτε Τον χαμένο σας εαυτό να χαμογελά μέσα από ένα αρχαίο άγαλμα Και συνηθίστε ότι θα πρέπει να
Κάνετε τόπο στη μεγαλόπρεπη στρατιά των απαθών «τελευταίων ανθρώπων»
Αυτοί ήρθαν να απελευθερώσουν τα άγρια σκυλιά από το κατώι του καθενός
Αυτοί θα από-καλύψουν τους ατομικούς και τους συλλογικούς δαίμονες
-Θα ανοίξουν τις σφραγισμένες εσωτερικές πόρτες που με παρακάλια, με φοβέρες και με αίματα η ανθρωπότητα κρατά κλειστές.
Θα απελευθερώσουν τους αντιπροσώπους του χάους από τα μπουντρούμια τους, τα προϊόντα της κοινωνικής αφόδευσης, τα υποπροϊόντα της παρακμής, όλα όσα δεν θα θέλατε να ξέρετε, μισείτε και προσβάλλουν αφόρητα τις πολιτισμένες προσωπίδες μας.
-Θα φανερώσουν την καταγωγή όλων των πραγμάτων από τη συκοφαντημένη λάσπη των δυνάμεων που ονομάστηκαν αμαρτίες αρχικά, στη συνέχεια δε εγκλήματα. Βία, φόνος, θάνατος, ηδονισμός, οι μητερούλες, οι μήτρες οι καταραμένες των λαμπρών οικοδομημάτων της λογικής και της πολιτισμένης ευαισθησίας που στην πραγματικότητα ακόμα κυβερνούν από τα βάθη εκτοπισμένες, -οι νικηθέντες από τους Ολύμπιους Θεούς Τιτάνες, οι Αριμάν και οι άλλοι, και όλοι αυτοί που εξορίστηκαν, όμως ακόμα κρατούν τα κλειδιά της Αλλαγής και της Δύναμης.
Ήρθε ξανά η εποχή τους και οι προφήτες τους τους επικαλούνται. Τις ταπεινές στο φρόνημα δυνάμεις χέρι - χέρι με τους απρόσωπους, μυριοπρόσωπους, συλλογικούς.
Μη σας κάνει έκπληξη σαν βλέπετε να σας φορεί άλλος
Η λύτρωση δεν αργεί…
Χριστίνα Φλώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου